Oksijen Konsantratörlerinden beklenen performans, bu cihazların uzun süreli çalışmalarında ve maksimum akışta çalışırken bile istenen %93 civarındaki oksijen saflığını uzun süre koruyabilmeleridir. Ne yazık ki, konsantratör cihazını alırken teknik performans testi yapabilme imkânınız olmayacaktır.
Bir servis ihtiyacı olduğunda muhatap bulabilmeniz için eğer mümkünse tanıdığınız, güvenebileceğiniz bir firmadan almanızı tavsiye ederiz. Çok bakım gerektiren cihazlar, yüksek akım çekerek her ay sonunda elektrik faturanızı artıran cihazlar, sık filtre değişimine ihtiyaç duyan cihazlardan kaçının. Bu tür cihazlar başlangıçta size daha ucuz gelebilir ama bu cihazları kullandıkça pahalı diye almadığınız cihazdan çok daha fazlasını harcayabilirsiniz. Veya Oksijen Konsantratörü bir süre kullanıldıktan sonra daha düşük saflıkta oksijen üretmeye başlayabilir. Bu durumda kanül çıkışında hava akışı devam ettiği için sizin bunu fark etmeniz mümkün olmayabilir. Bir diğer karşılaşılan durum da akış hızı yükseldikçe, cihazın ürettiği oksijen saflığı azalıyor olabilir. Bunu tespit edebilmeniz zordur. Alacağınız Konsantratörün üzerinde eğer ürettiği oksijen saflığını, FiO2 değerini gösteren bir ekran konulmuş olabilir. Bu durumda bile, güvenilir şekilde ölçüm yapan FiO2 sensörlerinin, piyasada satılan birçok oksijen konsantratörlerinden daha pahalı parçalar olduğunu size hatırlatmak isteriz.
Makul bir ağırlıkta ve taşınabilir olması, çalışırken çıkarmış olduğu sesin az olması oksijen konsantratörü alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli özelliklerdir.